Nom |
Auteur(s) |
Editions |
Date de parution |
Pages |
ISBN |
Langue |
A history of beer and brewing |
Ian S. Hornsey |
RSC Paperbacks |
2003 |
762 |
0-85404-630-5 |
An |
A Liddil Lambic Lesson: The Cult of the Biohazard Lambic Brewers |
Jim Liddil |
|
1996 |
32 |
|
An |
A White Beer Travels Beer Hunt in the Pajottenland, Belgium |
John White |
White Beer Travels |
Janvier 2005 |
28 |
|
An |
Ale, Beer, and Brewsters in England |
Judith M. Bennett |
Oxford University Press |
1996 |
277 |
0-19-507390-8 |
An |
Ales and Beer. Home Brew in Practice |
Humfrey Wakefield |
|
|
18 |
|
An |
An introduction to homebrewing |
- |
Zymurgy, Brewers Association |
2010 |
44 |
|
An |
Applications en brasserie de la microfiltration tangentielle |
Luc Fillaudeau, Pascal Blanpain-Avet |
Techniques de l'Ingénieur |
Décembre 1999 |
21 |
|
Fr |
Barmag - N°142 |
- |
Barmag |
Mars 2020 |
36 |
|
Fr |
Beer: Tap into the Art and Science of Brewing, Second Edition |
Charles Bamforth |
Oxford University Press |
2003 |
246 |
0-19-515479-7 |
An |
Beer - A quality perspective |
Charles W. Bamforth |
Academic Press |
13 août 2008 |
287 |
978-0-12-669201-3 |
An |
Beer - Quality, safety and nutritional aspects |
P. S. Hughes, E. D. Baxter |
RSC Paperbacks |
2001 |
156 |
0-85404-588-0 |
An |
Beer - The Ultimate World Tour |
Bill Yenne |
Race Point Publishing |
2014 |
291 |
978-1-9379-9441-9 |
An |
Beer Brewing |
Gerrit Beldman |
Wageningen University |
|
50 |
|
An |
Beer Flavor Methodology |
|
|
|
6 |
|
An |
Beer for dummies (2nd Edition) |
Marty Nachel |
Wiley Publishing |
2012 |
363 |
978-1-118-12030-9 |
An |
Beer Judge Certification Program - 2021 Style Guidelines |
- |
BJCP |
2021 |
102 |
|
An |
Beer Magazine - N°7 |
- |
Beer Magazine |
Novembre 2008 |
100 |
|
An |
Beer Magazine - N°9 |
- |
Beer Magazine |
Mars 2009 |
99 |
|
An |
Beer Magazine - N°11 |
- |
Beer Magazine |
Juillet 2009 |
99 |
|
An |
Beer Magazine - N°12 |
- |
Beer Magazine |
Septembre 2009 |
99 |
|
An |
Beer Magazine - N°14 |
- |
Beer Magazine |
Avril 2010 |
100 |
|
An |
Belgian Beer & Food N°11 - The tradition issue |
- |
Belgian Beer & Food |
Juin 2017 |
44 |
|
An |
Best practices guide to quality craft beer |
Gary Spedding |
Brewers Association |
|
25 |
|
An |
Bière française de grande consommation, sous marque distributeur |
David Salome, Sébastien Sellier |
D.E.S.S. QUALIMAPA |
1998 |
65 |
|
Fr |
Bières acides - Techniques et méthodes d’acidification (Sour Mashing
et Sour Worting) |
Christophe Boebion |
|
Septembre 2017 |
22 |
|
Fr |
Biochimie de la bière |
Alain Ly, Chemseddine Chelbi, Gabriel Ray |
|
2003 |
83 |
|
Fr |
Brassage amateur. Manuel. Brassage de bière « tout-grain » par
infusion (version 2.3) |
PVE |
|
20 septembre 2008 |
115 |
|
Fr |
Brew Better Beer - Learn (and Break!) the Rules for Making Ales,
Porters, Stouts, Lagers and More |
Emma Christensen |
Ten Speed Press |
2015 |
522 |
978-1-60774-631-7 |
An |
Brew Your Own Beer (over 640 recipes) |
|
|
|
647 |
|
An |
Brewing. New technologies |
C. W. Bamforth |
CRC Press |
2006 |
501 |
978-1-84569-173-8 |
An |
Brewing. Science and practice |
Dennis E. Briggs, Chris A. Boulton, Peter A. Brookes, Roger Stevens |
CRC Press |
2004 |
862 |
0-8493-2547-1 |
An |
Brewing Battles. A History of American Beer |
Amy Mittelman |
Algora Publishing |
2008 |
241 |
978-0-87586-574-4 |
An |
Brewing up a business - Adventures in beer from the founder of
Dogfish Head Craft Brewery |
Sam Calagione |
John Wiley & Sons |
2011 |
304 |
978-0-470-94231-4 |
An |
Brewing Yeast and Fermentation |
Chris Boulton, David Quain |
Blackwell Science |
2001 |
659 |
0-632-05475-1 |
An |
Brewing Water, Residual Alkalinity, and Mash pH |
|
Beer and Loafing NHC 2004 |
2004 |
21 |
|
An |
Chemical Engineering For Quality Brewing |
Nick J. Huige |
MBAA TQ vol. 41, no. 1, pp. 9-17 |
2004 |
9 |
|
An |
Chimie Industrielle et Biochimie - Bières et Alcools |
Dr. Gilles Olive |
Ecole Industrielle et Commerciale de la Ville de Namur |
26 novembre 2007 |
247 |
|
Fr |
Comment protéger sa bière? Propriété intellectuelle |
AGIL’IT |
- |
Juin 2021 |
10 |
|
Fr |
Dernières tendances dans la consommation de bière pour 2023 |
Ludovic Mornand |
Studio Blackthorns |
18 janvier 2023 |
34 |
|
Fr |
Discover Japan - An Insider's Guide vol.18 - Craft Beer - May 2018 |
- |
Ei Publishing Co., Ltd. |
25 mai 2018 |
72 |
|
An |
Draught beer quality for retailers |
- |
Brewers Association |
Novembre 2014 |
32 |
|
An |
Du champ à la chope. Technologies appropriées pour la brasserie
paysanne |
- |
L'Atelier Paysan |
Décembre 2020 |
172 |
|
Fr |
Economic report to assess the impact of Covid-19 on the brewing
sector in Europe in 2020 |
- |
Europe Economics |
Avril 2021 |
28 |
|
An |
Élaboration des malts utilisés en brasserie |
Société MALTEUROP |
Techniques de l'Ingénieur |
Mars 2000 |
13 |
|
Fr |
Entre bières et brasseurs des relations aux vivants |
Théophile Balaÿ |
Université Toulouse Jean Jaurès - Département d'anthropologie |
Septembre 2023 |
79 |
|
Fr |
Environmental Evaluation of New Brewer’s Spent Grain Preservation
Pathways for Further Valorization in Human Nutrition |
Gaëlle Petit, Emilie Korbel, Vanessa Jury, Mohammed Aider, Samira
Rousselière, Luc K. Audebrand, Sylvie L. Turgeon, Sergey Mikhaylin |
ACS Sustainable Chem. Eng. 2020, 8, 17335−17344 |
10 novembre 2020 |
10 |
|
An |
Essays in Brewing Science |
Michael J. Lewis, Charles W. Bamforth |
Springer |
2006 |
183 |
978-0387-33010-5 |
An |
Évolution des achats de boissons alcoolisées par les ménages
français pour leur consommation à domicile, entre 2008 et 2017 |
- |
FranceAgriMer |
Octobre 2019 |
32 |
|
Fr |
German brewing between 1850 and 1900 |
Kai Troester |
Braukaiser.com |
2009 |
29 |
|
An |
Grand Mémoire - Regain d'intérêt des bières artisanales : La France
est-elle en train de faire sa “révolution craft” ? |
Jean Tanguy |
Grenoble Ecole de Management |
5 septembre 2019 |
69 |
|
Fr |
Guide des bonnes pratiques d'hygiène en brasserie - Edition 2001 |
- |
Les éditions des Journaux officiels |
2001 |
65 |
978-2-11-077204-6 |
Fr |
Guide raisonné de la fabrication de la bière - Deuxième édition |
J. B. Bauby et A. Fournier |
Typographie de F. H. Le Roux |
1868 |
128 |
|
Fr |
Guide to Beer Styles For Home Brew Beer Competitions |
- |
Beer Judge Certification Program (BJCP) |
2001 |
25 |
|
An |
Handbook of Brewing - Processes, technology, markets |
Hans Michael Eßlinger |
John Wiley & Sons |
2009 |
779 |
978-3-527-31674-8 |
An |
Heineken - Cahier des charges tirage pression - Edition 2014 |
Heineken Entreprise |
- |
2014 |
104 |
|
Fr |
Historique de la bière |
C. Brainez |
A. Thorez |
1908 |
17 |
|
Fr |
Homebrewing for dummies (2nd edition) |
Marty Nachel |
Wiley Publishing |
2008 |
433 |
978-0-470-23062-6 |
An |
Honey and Homebrewing. A Sweet History |
National Honey Board Food Technology |
|
|
4 |
|
An |
Hop Lover's Guide |
Jon Stika, John Palmer, Marc Martin, Terry Foster, Glenn Burnsilver,
Kristin Grant, Forrest Whitesides, Jamil Zainasheff |
Brew Your Own |
2009 |
74 |
|
An |
Hygiène |
- |
IFBM |
Août 2017 |
120 |
|
Fr |
Instructions sur l'art de faire la bière |
M. Le Pileur d'Appligny |
Serviere |
1783 |
276 |
|
Fr |
InterHoublon - Rapport d'activité 2022 |
InterHoublon |
- |
Février 2023 |
56 |
|
Fr |
Journal du Lyon Cervoise Club - N°68 - Eté 2019 |
- |
Lyon Cervoise Club |
Eté 2019 |
40 |
|
Fr |
Journal du Lyon Cervoise Club - N°69 - Automne 2019 |
- |
Lyon Cervoise Club |
Automne 2019 |
40 |
|
Fr |
Journal du Lyon Cervoise Club - N°70 - Hiver 2019 |
- |
Lyon Cervoise Club |
Hiver 2019 |
40 |
|
Fr |
Journal du Lyon Cervoise Club - N°71 - Printemps 2020 |
- |
Lyon Cervoise Club |
Printemps 2020 |
40 |
|
Fr |
Journal du Lyon Cervoise Club - N°72 - Eté 2020 |
- |
Lyon Cervoise Club |
Eté 2020 |
40 |
|
Fr |
Journal du Lyon Cervoise Club - N°73 - Automne 2020 |
- |
Lyon Cervoise Club |
Automne 2020 |
40 |
|
Fr |
Journal du Lyon Cervoise Club - N°74 - Hiver 2020 |
- |
Lyon Cervoise Club |
Hiver 2020 |
40 |
|
Fr |
Journal du Lyon Cervoise Club - N°75 - Printemps 2021 |
- |
Lyon Cervoise Club |
Printemps 2021 |
40 |
|
Fr |
Journal du Lyon Cervoise Club - N°76 - Eté 2021 |
- |
Lyon Cervoise Club |
Eté 2021 |
40 |
|
Fr |
Journal du Lyon Cervoise Club - N°77 - Automne 2021 |
- |
Lyon Cervoise Club |
Automne 2021 |
40 |
|
Fr |
Journal du Lyon Cervoise Club - N°78 - Hiver 2021 |
- |
Lyon Cervoise Club |
Hiver 2021 |
40 |
|
Fr |
Journal du Lyon Cervoise Club - N°79 - Printemps Eté 2022 |
- |
Lyon Cervoise Club |
Printemps 2022 |
40 |
|
Fr |
Journal du Lyon Cervoise Club - N°80 - Eté 2022 |
- |
Lyon Cervoise Club |
Eté 2022 |
40 |
|
Fr |
Journal du Lyon Cervoise Club - N°81 - Automne 2022 |
- |
Lyon Cervoise Club |
Automne 2022 |
40 |
|
Fr |
Journal du Lyon Cervoise Club - N°82 - Hiver 2022 |
- |
Lyon Cervoise Club |
Hiver 2022 |
40 |
|
Fr |
Journal du Lyon Cervoise Club - N°83 - Printemps 2023 |
- |
Lyon Cervoise Club |
Printemps 2023 |
40 |
|
Fr |
Journal du Lyon Cervoise Club - N°84 - Eté 2023 |
- |
Lyon Cervoise Club |
Eté 2023 |
40 |
|
Fr |
Journal du Lyon Cervoise Club - N°85 - Automne 2023 |
- |
Lyon Cervoise Club |
Automne 2023 |
40 |
|
Fr |
Journal du Lyon Cervoise Club - N°86 - Hiver 2023 |
- |
Lyon Cervoise Club |
Hiver 2023 |
40 |
|
Fr |
Journal du Lyon Cervoise Club - N°87 - Printemps 2024 |
- |
Lyon Cervoise Club |
Printemps 2024 |
40 |
|
Fr |
L'année de la bière |
Raoul Cauvin et Louis-Michel Carpentier |
Edition des Archers |
1986 |
59 |
2-87144-008-5 |
Fr |
La Bière - Ales, lagers et lambics |
Mario d'Eer |
Trécarré et BièreMAG |
1998 |
422 |
2-89249-714-0 |
Fr |
La bière et sa fabrication |
François Krier |
|
2003 |
19 |
|
Fr |
La Bière racontée par l’Image |
Jean-Claude Colin |
Les Petites Vagues |
2010 |
192 |
978-2-915146-96-7 |
Fr |
La Blanche Hoegaarden - Les conditions d'un marketing commun en
France et en Belgique |
Sophie Bigoin, Patricia Levilain, Anne-Claire Serrand |
D.E.S.S. QUALIMAPA |
1998 |
90 |
|
Fr |
La consommation alimentaire comme levier pour la transition? Le cas
de la bière artisanale |
Lila Diez |
Université Toulouse Jean-Jaurès |
Juin 2023 |
85 |
|
Fr |
La culture de houblon bio - Référentiel technico-économique en
Auvergne-Rhône-Alpes 2018 |
Arnaud Furet (Adabio), Samuel L'Orphelin (Agribiodrome), Xavier
Peyrard (Houblon de France), Rodolphe Vidal (ITAB) |
- |
26 juin 2018 |
43 |
|
Fr |
La culture de houblon bio en Provence-Alpes-Côte d’Azur |
Victor Frichot (Agribio 04), Sophie-Joy Ondet (GRAB), Thomas Narcy
(La Bière de Provence) |
- |
2023 |
52 |
|
Fr |
La fermentation |
Patrick Boivin |
IFBM |
Décembre 2016 |
176 |
|
Fr |
La filière bière |
Sophie Bigoin, Laure Brugnoni, Anne-Sophie Gaye, Stéphane Hochart,
Patricia Levilain, David Salome, Sébastien Sellier, Anne-Claire
Serrand, Patricia Van Ceulen, Pascal Vialaron |
D.E.S.S. QUALIMAPA |
1998 |
220 |
|
Fr |
Le FIBA, artisan de la révolution brassicole |
Jean-Pierre Varlet |
- |
Septembre 2023 |
50 |
|
Fr |
Le livre blanc de la brasserie française |
Brasseurs de France |
|
Juin 2014 |
35 |
|
Fr |
La micro-brasserie |
Stéphane Hochart, Patricia Van Ceulen, Pascal Vialaron |
D.E.S.S. QUALIMAPA |
1998 |
98 |
|
Fr |
La multi-valorisation du houblon |
Ferin Malo, Fine Marie-Agnès, Gaillard Marion, Lemonnier Alexis, Le
Polodec Baptiste, Nidiau Marie, Sescousse Yoan, Thenoz Julien,
Tinarelli Audrey, Varengot Elie |
Université de Lorraine - ENSAIA |
Mai 2018 |
57 |
|
Fr |
Lager brewing yeast |
Yukiko Kodama, Morten C. Kielland-Brandt, Jørgen Hansen |
Springer Berlin / Heidelberg, Topics in Current Genetics, Vol. 15,
pp. 145-164 |
2006 |
20 |
978-3-540-31480-6 |
An |
Large-scale brewery distribution system enhanced through simulation |
Heinz Weigl |
Proceedings of the 30th conference on Winter simulation, pp. 1255 -
1262 |
1998 |
6 |
0-7803-5134-7 |
An |
Le goût de la bière - Trajectoires sociales et conceptions
différenciées du métier de brasseur |
Julien Losfeld |
Université de Limoges |
2024 |
165 |
|
Fr |
Le guide du houblonnier amateur (version 1.1) |
Houblons de France, Zone-AH, Les Brasseurs Venus de l'Ouen |
- |
2016 |
8 |
|
Fr |
Le houblon et le cassis dans la Côte-d'Or |
M. Peyre |
Les Études rhodaniennes Vol. 6 n°3, 1930. pp. 331-335 |
1930 |
6 |
|
Fr |
Le marché de la bière - Etude annuelle 2016 |
Matteo Neri, Clément Fays, Rémi Vicente |
Xerfi France |
Septembre 2017 |
233 |
|
Fr |
Le marché de la bière - Etude annuelle 2017 |
Matteo Neri, Flavien Vottero |
Xerfi France |
Août 2018 |
205 |
|
Fr |
Le marché de la bière - Etude annuelle 2018 |
Matteo Neri, Marine Diaz Serra, Alexandre Boulègue |
Xerfi France |
Septembre 2019 |
205 |
|
Fr |
Le marché de la bière - Etude annuelle 2020 |
Matteo Neri, Anne Césard |
Xerfi France |
Octobre 2020 |
250 |
|
Fr |
Le marché de la bière - Etude annuelle 2021 |
Justin Bénière, Matteo Neri |
Xerfi France |
Octobre 2021 |
254 |
|
Fr |
Le marché de la bière - Etude annuelle 2022 |
Meddy Chalandard, Anne Césard |
Xerfi France |
Août 2022 |
256 |
|
Fr |
Le marché de la bière - Etude annuelle 2023 |
Matteo Neri, Olivier Lemesle |
Xerfi France |
Septembre 2023 |
256 |
|
Fr |
Le numérique, de nouvelles perspectives de communication pour les
brasseries artisanales |
Louis Derollepot |
ESDES Lyon Business School |
Juillet 2021 |
163 |
|
Fr |
Le Rigal de la Bière. Annuaire des brasseries artisanales et
régionales en France - Edition 2022 - Contenu Éditorial |
Sonia Rigal, Emmanuel Gillard |
Sonia Rigal Communication |
Juillet 2022 |
58 |
|
Fr |
Les anciennes fabriques de bière |
- |
Editions Rosset, Almanach du vieux Savoyard, 1991, pp.59-67 |
1991 |
9 |
|
Fr |
Les bières de spécialités - Exemple de la brasserie Castelain |
Laure Brugnoni, Anne-Sophie Gaye |
D.E.S.S. QUALIMAPA |
1998 |
66 |
|
Fr |
Les Brasseries de nos régions 2020 - Les Hauts-de-France, la
Belgique et le Luxembourg |
Damien Courcoux |
- |
Juillet 2020 |
52 |
978-2-9544-0380-9 |
Fr |
Les Maîtres de l'Orge - T1 - Charles 1854 |
Jean Van Hamme, Francis Vallès |
Glénat |
Octobre 1992 |
53 |
2-7234-1425-6 |
Fr |
Les Maîtres de l'Orge - T2 - Margrit 1886 |
Jean Van Hamme, Francis Vallès |
Glénat |
Octobre 1993 |
51 |
2-7234-1626-7 |
Fr |
Les Maîtres de l'Orge - T3 - Adrien 1917 |
Jean Van Hamme, Francis Vallès |
Glénat |
Octobre 1994 |
52 |
2-7234-1740-9 |
Fr |
Les Maîtres de l'Orge - T4 - Noël 1932 |
Jean Van Hamme, Francis Vallès |
Glénat |
Octobre 1995 |
52 |
2-7234-1916-9 |
Fr |
Les Maîtres de l'Orge - T5 - Julienne 1950 |
Jean Van Hamme, Francis Vallès |
Glénat |
Octobre 1996 |
52 |
2-7234-2154-6 |
Fr |
Les Maîtres de l'Orge - T6 - Jay 1973 |
Jean Van Hamme, Francis Vallès |
Glénat |
Octobre 1997 |
52 |
2-7234-2401-4 |
Fr |
Les Maîtres de l'Orge - T7 - Frank 1997 |
Jean Van Hamme, Francis Vallès |
Glénat |
Octobre 1998 |
53 |
2-7234-2700-5 |
Fr |
Les Maîtres de l'Orge - T8 - Les Steenfort |
Jean Van Hamme, Francis Vallès |
Glénat |
Octobre 1999 |
60 |
2-7234-2928-8 |
Fr |
Les multiples facettes de la brasserie artisanale |
Arnaud Lagarde |
ISEMA |
Juillet 2022 |
77 |
|
Fr |
L’évolution de la publicité brassicole dans Paris Match de 1970 à
2019 |
Maud Rozenblat |
Université de Tours - Centre d'études supérieures de la Renaissance |
Juillet 2020 |
107 |
|
Fr |
L’heure de l’apéritif artisanal : La diversité des stratégies de
réussite des microbrasseries |
Gaelle Petit, Samira Rousselière, Emilie Korbel, Luc Audebrand,
Damien Rousselière |
- |
Mars 2021 |
18 |
|
Fr |
L’histoire de la bière depuis son origine |
Christian Berger |
- |
17/02/2023 |
39 |
|
Fr |
L'orge - Le maltage et le malt |
- |
Musée Français de la Brasserie |
- |
34 |
|
Fr |
Maison rustique du XIXe siècle - Tome troisième arts agricoles |
Payen |
Au Bureau |
1875 |
13 |
|
Fr |
Maîtrise de l’eau et des effluents dans les microbrasseries |
Vincent Alarcon |
ENIL Mamirolle |
Juin 2019 |
28 |
|
Fr |
Maîtrise du risque microbiologique en brasserie |
Sébastien Roustel, Laure Raverotbourgeois, Carine Toris, Isabelle
Cuvillier |
ENILBIO Poligny |
Décembre 2014 |
32 |
|
Fr |
Malt specifications & brewing performance |
Tim O’Rourke |
The Brewer International, Volume 2, Issue 10, pp. 27-30 |
2002 |
4 |
|
An |
Manuel théorique et pratique du brasseur |
Frédérick Accum |
Roret |
1825 |
289 |
|
Fr |
Mémento relatif à l'étiquetage des bières (version 2) |
Brasseurs de France |
- |
Juillet 2019 |
116 |
|
Fr |
Palm Breweries Masterclass |
Jan Toye |
|
2009 |
116 |
|
Fr |
Petit lexique français-alsacien de la bière - 's Bier im Elsàss |
Paul-André Befort, Léon Daul, Guy Eberlin |
Office pour la Langue et la Culture d'Alsace |
2009 |
48 |
|
Fr |
Pickled Beer: Concepts of Sour Ale |
Raj B Apte |
Matadero Creek Brewery |
2004 |
18 |
|
An |
Répertoire des marques de bières françaises |
M. Janin, D. Laruelle, B. Wulveryck |
Gambrinus France |
2006 |
102 |
|
Fr |
Stabilité microbiologique de la bière |
- |
IFBM |
Août 2017 |
99 |
|
Fr |
Textes FIBA 2004-2006 |
C. Duhot-Beun, Bernard Baudu, Olivier Canivez |
|
2004 - 2006 |
11 |
|
Fr |
The Beer Book |
Tim Hampson, Stan Hieronymus, Werner Obalski, Alastair Gilmour,
Joris Pattyn, Lorenzo Dabove, Gilbert Delos, Conrad Seidl, Ron
Pattinson, Laura Stadler-Jensen, Bryan Harrel, Willie Simpson, Geoff
Griggs, Adrian Tierney-Jones |
Dorling Kindersley |
Octobre 2008 |
357 |
978-0-7566-3982-2 |
An |
The Beer Flavor Handbook (version 2.1) |
- |
FlavorActiv |
2005 |
74 |
|
An |
The Beer Geek Handbook - Living a Life Ruled by Beer |
Patrick Dawson |
Storey Publishing |
2016 |
193 |
978-1-61212-531-2 |
An |
The British wine-maker, and domestic brewer |
William Henry Roberts |
Oliver & Boyd, Simpkin, Marshall & Co. |
1835 |
313 |
|
An |
The Complete Beer Fault Guide v1.4 |
Thomas Barnes |
|
2013 |
42 |
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An |
The Complete Joy of Homebrewing (3rd edition) |
Charlie Papazian |
HarperCollins Publishers |
2003 |
427 |
0-06-053105-3 |
An |
The Frugal Beer Brewers Guide To Brewing Aids |
Robert W. Mech |
|
1994 |
14 |
|
An |
The homebrewer's recipe guide |
Patrick Higgins, Maura Kate Kilgore, Paul Hertlein |
Fireside (Simon & Schuster) |
1996 |
257 |
0-684-82921-5 |
An |
The Lambic Beers |
Peter Van Osta |
|
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6 |
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An |
Tourisme lié aux vins, bières et spiritueux |
- |
Espaces Tourisme et Loisirs – N°353 |
Mars 2020 |
70 |
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Fr |
Traité théorique et pratique de la fabrication de la bière - Tome
premier |
François Rohart |
Librairie Agricole de la Maison Rustique |
1848 |
1087 |
|
Fr |
Une malterie en Bretagne? Etude de faisabilité 2012-2014 |
Anne-Cécile Verger |
Syndicat Mixte du Pays de Saint-Brieuc |
Juillet 2014 |
53 |
|
Fr |
USA Hops - Variety Manual |
Hop Growers of America |
Hop Growers of America |
2012 |
32 |
|
An |
Vintage Beer |
Patrick Dawson |
Storey Publishing |
2014 |
161 |
978-1-61212-156-7 |
An |
Where the Wild Yeasts are! |
Dr. Roger Mussche |
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8 |
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An |
Wood & Beer. A Brewer's Guide |
Dick Cantwell, Peter Bouckaert |
Brewers Publications |
2016 |
253 |
978-1-938469-21-3 |
An |
Yeast. The Practical Guide to Beer Fermentation |
Chris White, Jamil Zainasheff |
Brewers Publications |
2010 |
218 |
978-0-937381-96-0 |
An |